Gärdscupen 2008

Här kommer en liten kort sammanfattning av Gärdscupen. Turneringen spelas i Everöd och spelas på 11-mannaplan med speltiden 2 gånger 25 minuter. Bonusstraffar tilldelas det lag som har lägst serietillhörighet, 1 straff per division. Kommer inte skriva så mycket om själva matcherna utan hänvisar till Everöds hemsida som direktrefererade matcherna.

Såhär i semestertider saknades väldigt många spelare och till och med hjälptränare Fridh fick snöra på sig skorna när tunga (!) spelare som Jocke, Håkan, Kogaren, Tonny, Ceder, Conny, Mats, Sjögren och Micke m fl saknades.
Laget i gruppspelet var följande:
- Daniel -
- Hannes, Kenneth, Jonas, Axel -
- Dick, Robin, Glenn, Ivan -
- Stoffe, Affe
avbytare: KP och Fridh.

Gruppspelet inleddes på tisdagen mot Kristianstad FF:s juniorlag och den matchen vann vi med 2-1 efter mål av Ivan på en bonusstraff och ett spelmål av vår återvändare Kristoffer ”Stoffe” Ottosson. Detta var en match som vi förberett oss för skulle bli väldigt tuff då vi mötte dem i fjor och knappt fick låna bollen. I år var de något sämre men vi gjorde en mycket bra match och segern var inte helt orättvis.

Match 2 gick mot Åhus IF som ligger 4:a i sin division 5 serie. Även här satte Ivan sin bonusstraff och vi startade matchen med 1-0. Även här gjorde vi en mycket bra match och det var inget snack om var skåpet skulle stå. Stoffe hade klang- och jubelföreställning med 4 mål och Ivan gjorde även ett spelmål. Matchen slutade 6-2 till oss och vi vann vår grupp.

I kvartsfinalen på torsdagen fick vi möta Brösarp som ligger 3:a i sin division 5 serie. Jämfört med gruppspelet hade bröderna Tullgren och Dick försvunnit och ersatts av Jocke, Jörgen och Ceder. Laget såg ut så här:
- Daniel -
- Hannes, Kenneth, Jonas, Glenn -
- KP, Robin, Jocke, Ivan -
- Stoffe, Ceder
avbytare: Jörgen och Fridh.
Även nu satte Ivan sin bonusstraff och Stoffe gjorde 2-0 till oss. Dessvärre gjorde Brösarp både 2-1 och sedan 2-2 i matchens sista spark. Det blev sedan förlängning där Stoffe avgjorde och tog oss till semifinal.

I semifinalen på lördagen ställdes vi mot vår seriekollega Vittskövle. Det stora manfallet fortsatte och nu saknade vi även Jocke, Glenn och Jonas från laget vi hade i kvartsfinalen. Laget som startade var:
- Daniel -
- Hannes, Jörgen, Kenneth, KP -
- Affe, Robin, Tonny, Ivan -
avbytare: Micke och Fridh.
Tyvärr så kom den första dåliga insatsen från vår sida nu. Tycker att Vittskövle vann fullt rättvist trots att de inte gjorde någon stormatch. En anledning till att vi inte kom upp i någon högre standard var naturligtvis att vi saknade mycket folk (7 av 11 i startelvan mot Vittskövle i seriematchen i våras saknades t ex) men framförallt så var inte inställningen lika bra. Även i gruppspelet och kvartsfinalen saknades mycket folk men med en jäkla disciplin och en underbar ”en för alla, alla för en” inställning löste vi det. Tyvärr saknades den lite i den 30-gradiga värmen i semifinalen. Stoffe gav oss ledningen ganska tidigt i första halvlek, men tyvärr kvitterade Vittskövle i slutet av den. Ett långt inkast som jag med facit i hand skulle gått ut och plockat nickskarvades in i eget mål av en försvarare. Sen dröjde det till sista minuten av andra förlängningsperioden då Vittskövle fick straff och avgjorde. Vittskövle vann för övrigt finalen med 4-3 mot KFF U.

Tycker sammanfattningsvis att vi gjorde fram till semifinalen en lysande turnering. De många återbuden gjorde att andra spelare istället klev fram och imponerade. Återvändaren Stoffe var fantastiskt duktig och effektiv turneringen igenom. Med lite mer hjälp från sina lagkamrater kommer han förhoppningsvis fortsätta ”ösa” in mål i serien. Ivan var väldigt pigg på sin kant och dessutom bombsäker på straffar. Robin spelade varenda minut av turneringen och slet kopiöst precis som vanligt på mitten. Hannes visade ÄNTLIGEN att han är tillbaka i gammal god form på högerbacken och Kenneth & Jonas var oerhört stabila när de spelade tillsammans i mittlåset. Även Glenn imponerade på såväl innermittfältet som i backlinjen. Men framförallt så fick vi värdefull matchträning inför omstarten och det är det viktigaste med denna turneringen.